Az elektromos roller lelke az akkumulátor

Az akkumulátor határozza meg, hogy mennyi energiát vihetünk magunkkal. Nyilván nem mindegy, hogy az akku mennyiszer tölthető fel, mekkora az azzal megtehető távolság, vagy mennyi a súlya. Az alábbiakban bemutatunk néhány akkumulátor típust, amelyek beszerelhetők az elektromos rollerekbe. Az akkukat minőségi sorrendben mutatjuk be.

36V12AH (6 FM-12) Ólom-zselés akkumulátor

6-FM-12 akkumulátorCiklikus üzemmódú zárt, ólom-zselés akkumulátor csomag. Elektromos járművek meghajtó akkumulátorának is ajánlott. Jó, közepes minőségű  alapmodell. Az elektromos rollereket ezzel a típussal szállítjuk. Az akkumulátorok normál használat mellett kb. 300 alkalommal tölthetők fel, azonban figyelni kell arra, hogy az akkukat soha ne merítsük a mélykisülés állapotába, mert akkor gyorsan tönkremennek. Az akkupakk csak az elektromos rollerhez mellékelt töltővel tölthető!

Műszaki adatok:

Méret: 151 x 99 x 98 mm
Súly: 4,4 Kg
Feszültség: 12 V
Kapacitás: 12 Ah
Tölthetőség: kb. 300 ciklus

36V12AH (6-DZM-12)  Ólom-zselés akkumulátor

6-DMZ-12 akkumulátorCiklikus üzemmódra tervezett zárt, ólom-zselés akkumulátor csomag. Kifejezetten ajánlott elektromos járművek meghajtó akkumulátorának. Sokat kísérleteztünk azzal, melyik akkumulátor típus lenne a legmegfelelőbb, és ez az alaptípus bizonyult megfelelőnek, mert kapacitása, és élettartama kielégítő, ezen felül ez a típus megfelel a műszaki dokumentációnak is. Sajnos a piacon nagyon sok kínai importból származó rossz minőségű akku kapható, célszerű vásárlás előtt körültekintőnek lenni. Ezt a típust normál használat mellett 350-400 alkalommal lehet újratölteni, azonban kerülni kell az akku teljes lemerülését.  Műszaki adatok:

Méret: 151 x 99 x 98 mm
Súly: 4,4 Kg
Feszültség: 12 V
Kapacitás: 12 Ah
Tölthetőség: kb. 350-400 ciklus

36V15AH, 20Hr (SP12-12) Szilikon vegyületű meghajtó akkumulátor

Szilikon akkumulátor 12 V 15 Ah

Ciklikus üzemmódra tervezett zárt, szilikon akkumulátor. Kifejezetten ajánlott elektromos járművek meghajtó akkumulátorának. Az elektromos rollerekhez rendelhető ez a típus is. A szilikon akkumulátorok elektrolit szilikát (alkálifém: nátrium) só vegyületet tartalmaznak, amely nem környezetszennyező anyag, ellenben a hagyományos ólom – kénsavas akkumulátorokkal. A műszaki leírásban szereplő A 15Ah-ás névleges kapacitás 10.5 V-ig merítve értendő, 20 óra alatt, de 9.6 V-ig (ez a 100%) merítve az akkut a kapacitása 16 Ah/20h. A szilikon akkumulátorok magas energiasűrűséggel rendelkeznek, nagy árammal gyors tölthetők, jól viselik a nagy indítási áramokat és igen jó hatásfokkal rendelkeznek. Ennek a típusnak annyi előnyös tulajdonsága van, hogy az alábbiakban összefoglaljuk:

A Szilikon akkumulátorok előnyös tulajdonságai:

 • az elektrolit szilikát (alkálifém: nátrium) só, melynem környezetszennyező anyag ellenben a hagyományos kénsavval
 • gyorstölthető: 0.3CA (ez az akkumulátor kapacitás 30%-át jelenti amperben kifejezve)
 • minimálisan vagy egyáltalán nem korrodálnak az akku lemezei (ólom-kálcium anód és katód lemezek)
 • magas indításiáramok: akár a kapacitás 30-szorosa 8 mp-ig (30CA) egyébként 15÷25CA
 • nagy energiaelnyelõ képessége miatt gyorsan tölthetõ (1 óra: 80%, 2÷3,5 óra: 100%)
 • igen jó hatásfok: 85%
 • magas energiasűrűség: 42-46 Wh/kg (több energia fér el kisebb helyen)
 • alacsony belsõ ellenállás: 10 mikro Ohm
 • nincs memória effektus alacsony feszültségtartományban sem
 • minimális önkisülés (az elsõ hónapban 3÷4%, utána csak 1÷2%, így az év végéig megmarad a töltés cirka 90%-a)
 • 10 évig károsodás nélkül tárolható
 • -40°C-tól +60°C-ig minden nehézség és extra berendezés nélkül használható
 • hosszú müködési élettartam – több mint 400 teljes, 100%-os kisütést bír ki károsodás nélkül
 • nincs sav-köd képzõdés és így nem robbanásveszélyes, mint a hagyományos ólom akkumulátorok
 • 100%-ig gondozásmentes
 • tárolás esetén elég 3 havonta feltölteni

Műszaki adatok:

Méret: 151 x 99 x 98 mm
Súly: 4,4 Kg
Feszültség: 12 V
Kapacitás: 12 Ah
Tölthetőség: több mint 400 ciklus

Szilikon akkumulátorok töltőfeszültsége a hőmérséklet függvényében. Ciklikus használat (pl. elektromos roller) esetén az alábbi táblázatban a maximális töltőfeszültséghez 0.3V-ot kell hozzáadni.

Hőmérséklet [°C]

0
5
10
15
20
25
30
35

40

Max. töltőfeszültség [V]

15
14.88
14.76
14.64
14.52
14.4
14.28
14.16

14.04

Max. csepptöltő fesz. [V]

13.9
13.82
13.74
13.66
13.58
13.5
13.42
13.32

13.24

Lítium-ion akkumulátorok (LiFePo4) (LiFeYPo4)

Lifepo4 akkumulátorA lítium-ion technológia a nevét onnan kapta, hogy a töltés tárolásáról lítium ionok gondoskodnak. A lítium-ion akkumulátorok kétségtelenül a legjobb hatásfokú akkuk közé tartoznak. Általános jellemzőjük a kis súly (egy 36V/20 Ah-s típus mindösszeg 9,9 kg), a magas energiasűrűség (170 mAh/g), kis térfogat, nagyon hosszú élettartam (megfelelő használat esetén akár 10 x tovább tart, mint egy hagyományos ólom – zselés akkumulátor), viszont hátránya a magas ár.

Egy lítium-ion akkumulátor cellái 2.8V – 4.0V közötti feszültséggel üzemeltethetők. Fagypont alatt nem javasolt a töltésük, az igen hosszú élettartam megőrzése miatt, hasonló okból, tűző napon sem hagyható. A javasolt töltő-, illetve kisütő áram 0,5C(A), javasolt maximális kisütő áram 3C(A).

Impulzus üzemmódban 10C(A) kisütőáram is lehetséges. A megfelelő teljesítmény és élettartam elérése miatt akkufelügyelet (BMS) használata és megfelelő töltő szükséges.

A LiFePo4 akkumulátor tárolása: a cellákat nem szabad sem 100% SOC-n, sem 5% SOC alatt tárolni. Javasolt az 50% SOC körüli töltöttséggel raktározni, ettől eltérő esetekben az élettartam jelentősen csökken.
A lítium-ion akkumulátorok élettartama előírásnak megfelelő használat mellett nagyon hosszú, akár 4000 ciklust is kibírnak.

 

Elektromos roller konfigurátor

Válaszd ki magadnak milyen elektromos rollert szeretnél! Elektromos roller online megrendelése esetén, díjmentes házhozszállítás!


Akkumulátorok

36V15AH, 20Hr (SP12-12) Szilikon vegyületű meghajtó akkumulátor

Szilikon akkumulátor 12 V 15 Ah

Ciklikus üzemmódra tervezett zárt, szilikon akkumulátor. Kifejezetten ajánlott elektromos járművek meghajtó akkumulátorának. Az elektromos rollerekhez rendelhető ez a típus is. A szilikon akkumulátorok elektrolit szilikát (alkálifém: nátrium) só vegyületet tartalmaznak, amely nem környezetszennyező anyag, ellenben a hagyományos ólom – kénsavas akkumulátorokkal. A műszaki leírásban szereplő A 15Ah-ás névleges kapacitás 10.5 V-ig merítve értendő, 20 óra alatt,  de 9.6 V-ig (ez a 100%) merítve az akkut a kapacitása 16 Ah/20h. A szilikon akkumulátorok magas energiasűrűséggel rendelkeznek, nagy árammal gyors tölthetők, jól viselik a nagy indítási áramokat és igen jó hatásfokkal rendelkeznek.

Bruttó ár: 11.750 Ft

Megrendelés >>

36V12AH (6-DZM-12)  Ólom-zselés meghajtó akkumulátor

6-DMZ-12 akkumulátorCiklikus üzemmódra tervezett zárt, ólom-zselés akkumulátor csomag. Kifejezetten ajánlott elektromos járművek meghajtó akkumulátorának. Sokat kísérleteztünk azzal, melyik akkumulátor típus lenne a legmegfelelőbb, és ez az alaptípus bizonyult megfelelőnek, mert kapacitása, és élettartama kielégítő, ezen felül ez a típus megfelel a műszaki dokumentációnak is. Sajnos a piacon nagyon sok kínai importból származó rossz minőségű akku kapható, célszerű vásárlás előtt körültekintőnek lenni. Ezt a típust normál használat mellett 350-400 alkalommal lehet újratölteni, azonban kerülni kell az akku teljes lemerülését.

Bruttó ár: 10.590 Ft

Megrendelés >>


Alkatrészek – Kiegészítők

km óra elektromos rollerhezSebességmérő óra. Ha tudni szeretnéd, milyen sebességgel mész, és mekkora távolságot teszel meg, mindenképpen érdemes beszerezned egy sebességmérő órát. A km óra egyszerűen kezelhető, vízálló kivitelben készült, 7 funkcióval rendelkezik: pillanatnyi sebesség, átlagsebesség, maximum sebesség, megtett távolság, összes megett távolság, eltelt idő, idő (12/24 órás formátumban). Automatikusan kapcsol ki és be.

Bruttó ár: 1.990 Ft

Megrendelés >>

zár elektromos rollerhezKörkulcsos zár. Fontos kiegészítő arra az esetre, ha sokszor hagyod nyílt terepen elektromos rollered. Sajnos az ördög soha nem alszik, így egy percre se hagy lezáratlanul rollered, mert könnyen lába kellhet. Igaz a rollerek 35-40 kg súlyúak, de ez nem gátolja meg a rosszfiúkat. Átmérő: 2,2 cm; Hossz: 1m

Bruttó ár: 1.590 Ft

Megrendelés >>

lámpa elektromos rollerhezPower beam első és hátsó lámpa. Az első lámpa 5 ledes, nagy fényerejű ledekkel. 3 funciós, szakaszosan villog, villog, világít. 4 darab AAA elemmel működik (nem tartozék). Vizálló. A hátsó lámpa szintén 5 nagyfényerejű leddel van ellátva. 7 funkciós, azaz szakaszosan villog, villog, jobbról balra fut, illetve fordítva, világít…stb. 2 db AAA elemmel működik (nem tartozék). Vízálló.

Bruttó ár: 1.990 Ft

Megrendelés >>

aszfalt gumi elektromos rollerhezAszfalt gumi köpeny 10 inch méretben. Kiváló utcai, illetve hétköznapi használatra. Mindhárom elektromos roller típusunkhoz használható. A gumi felülete szinte sima, hasonlóan a gyorsasági motorokéhoz, ezért használata egyenletes futást és stabil úttartást eredményez. A felfújt gumi normál guminyomása 3, 3.5 Bar kell legyen!

Bruttó ár: 4.500 Ft

Megrendelés >>


Vásárlási Garancia

pénzvisszafizetési garanciaAbban az esetben, ha az elektromos rollered postai úton rendeled meg, és nem lennél megelégedve annak kinézetével, teljesítményével, vagy sebességével, küldd vissza a kézhezvételtől számított 6 munkanapon belül, és visszaadjuk az árát. A pénzvisszafizetési garancia, csak sérülésmentes, hiánytalanul, tartozékaival együtt visszaküldött elektromos rollerekre vonatkozik.

Minden elektromos rollerre 1 év teljeskörű garanciát vállalunk. Ez alól kivételt képeznek az akkumulátorok, mert azok élettartama nagyban függ a használat módjától. Az akkukra 3 hónap garancia vonatkozik.